Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Aa en Hunze

Door middel van een opstalverzekering in Aa en Hunze – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades m.b.t. de woning als gevolg van bijvoorbeeldblikseminslag, inbraak, vandalisme, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Neem nou een badkamer, maar ook jouw kookplaat. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen als bijv. SNS, ASR Verzekeringen of Independer op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Aa en Hunze, gemeente Aa en Hunze, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Regionummer0592 (+31592)
Inwoners 25243
Postcodes9463
WijkenAnnen
Naburige plaatsenverzekering-Amstelveen, opstalverzekering-Zutphen, polis-Zeewolde, verzekeringspakket-West Maas en Waal, Alphen aan den Rijn en woonhuisverzekering-Almere
opstalverzekering-aa-en-hunze

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Aa en Hunze, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door diefstal, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, ontploffing. Belangrijk: Deze verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de garage. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals computer + apparatuur of schade aan computers). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Aa en Hunze? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Aa en Hunze, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Aa en Hunze. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan horen in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Middels de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van assuradeurs als ING en De Goudse variëren tussen de €7,25 en €14,75. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: ABN AMRO dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (9463) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt nu de actuele verzekeringen die passen bij jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Aa en Hunze? De gemiddelde premies schommelen tussen €5,5 – €10,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Aa en Hunze? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn nowGo Inboedelverzekering Comfort of Turien & Co Inboedelverzekering Prima. Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Aa en Hunze.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Aa en Hunze afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of goedkoopste verzekeraar voor postcode 9463.

Actuele woonverzekeringen in Drenthe in maart 2023

 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • ZLM Gezinspakket
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • FBTO Woonpakket
 • HEMA Woonverzekering
 • Unigarant Opstalverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij de identieke partij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, inbraak, blikseminslag en vandalisme, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, brand of explosie. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder bekijk je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. ontploffing of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal of ladder door een ruit valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n overkapping, schuur, garage, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. bomen, struiken. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

O. van Leeuwen, Aa en Hunze (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente