Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Bedum

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Bedum – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van aspecten als vandalisme, diefstal, brand, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de schutting, of bijvoorbeeld de open haard. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van deze website vergelijk jij eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire assuradeurs als bijv. Univé, Allianz of Nederlanden van Nu op service en prijs. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Bedum, gemeente Bedum, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
(Net) nummer050 (+3150)
Aantal inwoners 10433
Postcodegebieden9780
BuurtenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Barneveld, opstalverzekering-Appingedam, polis-Zundert, verzekeringspakket-Woudrichem, Asten en woonhuisverzekering-Assen
opstalverzekering-bedum

Woonhuisverzekering vergelijken in Bedum, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Onder andere door wateroverlast, inbraak, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze polis dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de riolering. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items als koffiezetapparaat of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Bedum? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Bedum, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Bedum. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, blikseminslag, wateroverlast, schroeien of smelten), dan horen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Middels ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies partijen als Europeesche of Centraal Beheer zitten maandelijks tussen €6 tot €13. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Allianz dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (9780) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt nu de beschikbare verzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Bedum? De modale polissen liggen tussen de €7,75 – €11,25. De hoogte van de premie verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Bedum? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van Turien & Co Inboedelverzekering Primair en Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Bedum.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Bedum afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor regio 9780, 9781.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Drenthe in maart 2023

 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen af te sluiten bij eenzelfde aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer modules die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak, blikseminslag of blikseminslag, vandalisme, schroeien of smelten, brand of explosie. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door overstromingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, aardbevingen of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hierna ontdek je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n overkapping, garage, schuur, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Wijk 00.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

S. van de Wal, Bedum (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente