Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering 1e Exloërmond

Door het afsluiten van een opstalverzekering in 1e Exloërmond – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door o.a. ontploffing, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), brand. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de hal, of bijvoorbeeld de gang. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders als bijv. Univé, Avéro Achmea of OHRA op service en prijs. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in 1e Exloërmond, gemeente Borger-Odoorn, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Netnummer0599 (+31599)
Bewoners 25371
Postcodegebieden9573
BuurtenBorger
Plaatsen in de omgevingverzekering-2e-exloermond, opstalverzekering-ter-apelkanaal, polis-bourtange, verzekering-bronneger, woonhuisverzekering-bronneger en ter-apel
opstalverzekering-1e-exloermond

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in 1e Exloërmond, juli 2020

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, diefstal, ontploffing, aanrijding en aanvaring. Niet vergeten: Dit type verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de vloerverwarming. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals stofzuiger of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in 1e Exloërmond? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in 1e Exloërmond, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in 1e Exloërmond. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (denk aan vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, schroeien of smelten), dan dienen vooral de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Dankzij onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals Independer en/of SNS liggen tussen de €6,5 – €14,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: EAG Assuradeuren juli 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, adres (9573) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft in de volgende stap de beste polissen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in 1e Exloërmond? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €5,5 en €11,25. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in 1e Exloërmond? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als InShared Inboedelverzekering en ook Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in 1e Exloërmond.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Borger-Odoorn afsluiten? Check de beste of voordeligste polis voor postcodegebied 9573.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Drenthe in juli 2020

 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • HEMA Inboedelverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen af te sluiten bij één verzekeraar. Bij schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer verzekeringen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, ontploffing, diefstal of wateroverlast, olie, rook en roet, vandalisme, brand of explosie. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, aardbevingen, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop ontdek je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ingegooide ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw overkapping, schuur, volière, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.

‘Handige bespaartips voor opstalverzekeringen

Mevr. Vink, 1e Exloërmond (juli 2020)