Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Wolden

Door middel van een opstalverzekering in De Wolden – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van aspecten als vandalisme, brand, wateroverlast, inbraak. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de open haard, maar ook de zonnepanelen . Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars zoals Unigarant, Avéro Achmea of Klaverblad op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in De Wolden, gemeente De Wolden, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
(Regio) nummer0528 (+31528)
Aantal inwoners 23722
Postcodes7924
BuurtenZuidwolde
Plaatsen in de buurtverzekering-De Ronde Venen, opstalverzekering-Capelle aan den IJssel, polis-Baarn, verzekeringspakket-Zuidplas, Dantumadiel en woonhuisverzekering-Dalfsen
opstalverzekering-de-wolden

Woonhuisverzekering vergelijken in De Wolden, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door bomen die omvallen. Noemenswaardig: Deze polis is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de zonnepanelen . Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals kaptafel of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in De Wolden? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in De Wolden, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in De Wolden. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom), dan behoren in het bijzonder de service en uitkeringen uitstekend te werken. Middels ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van assuradeurs als Klaverblad en Centraal Beheer variëren tussen de €5,5 tot €12,75. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Aon Direct dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (7924) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: soort woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je treft daarna de beste verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in De Wolden? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €5,5 – €13. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in De Wolden? Dit is kinderspel: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Aegon Inboedel Allrisk en ook EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in De Wolden.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in De Wolden afsluiten? Vind de beste of laagst geprijsde verzekering voor postcode 7924, 7957.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in maart 2023

 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • FBTO Woonhuisverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te nemen bij de identieke aanbieder. In het geval van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer modules die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn brand, ontploffing, inbraak, wateroverlast of wateroverlast, inbraak en diefstal, een omgevallen boom, vandalisme. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Verderop ontdek je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm wordt meestal gedekt. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je tuinhuisje, garage, volière, schuur en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. straatwerk. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

‘De vergelijker is prettig in gebruik

G. Willems, De Wolden (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente