Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ruinerwold

Middels een opstalverzekering in Ruinerwold – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldschade door olie, rook en roet, wateroverlast, ontploffing, inbraak. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld het leidingwerk, of bijvoorbeeld de vaatwasser. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele partijen zoals o.a. Generali, Turien en Co of Lancyr op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Ruinerwold, gemeente De Wolden, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Regionummer0522 (+31522)
Bewoners 23722
Postcodes7960
BuurtenZuidwolde
Plaatsen in de buurtverzekering-koekange, opstalverzekering-rogat, polis-nieuw-balinge, verzekering-de-wijk, woonhuisverzekering-de-wijk en nijeveen
opstalverzekering-ruinerwold

Woonhuisverzekering vergelijken in Ruinerwold, december 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, wateroverlast, brand, storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: Deze dekking verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de ramen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals blender of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Ruinerwold? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Ruinerwold, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Ruinerwold. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door brand of explosie, olie, rook en roet, inbraak en diefstal, vandalisme), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Geholpen door onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies assuradeurs als Interpolis of De Goudse zitten maandelijks tussen €5,25 en €14,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: OHRA pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (7960) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent hierna de relevante polissen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Ruinerwold? De modale polissen zitten maandelijks tussen €7 tot €10. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Ruinerwold? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Univé Woonpakket (AR) en/of HEMA Woonverzekering. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Ruinerwold.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in De Wolden afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of goedkoopste polis voor postcode 7960, 7961, 7963.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Drenthe in december 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Univé Opstalverzekering (AR)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij dezelfde partij. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere modules die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet en wateroverlast, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, overstromingen of grondwater in de woning, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Hierna lees je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je schuur, garage, tuinhuisje, volière en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. bomen, struiken. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

P. van den Broek, Ruinerwold (december 2023)