Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Schiphorst

Met een opstalverzekering in De Schiphorst – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door zaken als inbraak, aanrijding en aanvaring, diefstal, brand. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere vaste muren, of denk aan het dak. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende bedrijven als ZLM, Bruns ten Brink of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in De Schiphorst, gemeente Meppel, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners 32794
Postcodes7966
BuurtschappenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-ansen, opstalverzekering-koekange, polis-rogat, verzekering-kerkenveld, woonhuisverzekering-kerkenveld en ijhorst
opstalverzekering-de-schiphorst

Woonhuisverzekering vergelijken in De Schiphorst, december 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Let op: Deze dekking regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de vaatwasser. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals ijskast of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in De Schiphorst? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in De Schiphorst, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in De Schiphorst. Als er sprake is van schade aan de woning (onder andere brand of explosie, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan behoren vooral de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van aanbieders als Delta Lloyd en Reaal liggen tussen de €6,75 – €10,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: REAAL Verzekeringen pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (7966) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de actuele verzekeringen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in De Schiphorst? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,75 en €14. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in De Schiphorst? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk of Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in De Schiphorst.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Meppel afsluiten? Ontdek de beste of voordeligste verzekeraar voor regio 7966.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in december 2023

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Woonverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij de identieke aanbieder. Bij constatering van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere zekerheden die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, brand, storm (vanaf windkracht 7), diefstal en een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, schroeien of smelten, blikseminslag. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hierna ontdek je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of ontploffing is vaak inbegrepen. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je garage, overkapping, tuinhuisje, volière en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. schuttingen. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat.

‘Duidelijke prijzen en voorwaarden vergelijken

Mevr. van den Bosch, De Schiphorst (december 2023)