Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ooststellingwerf

Aan de hand van een opstalverzekering in Ooststellingwerf (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de ramen, of bijvoorbeeld het leidingwerk. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij online vele opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen zoals Huis In Eén Verzekeringen, Bovag of Klaverblad op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Ooststellingwerf, gemeente Ooststellingwerf, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners 25571
Postcodegebied8434
WijkenOosterwolde
Naburige plaatsenverzekering-Oosterhout, opstalverzekering-Nissewaard, polis-Medemblik, verzekeringspakket-De Bilt, Olst-Wijhe en woonhuisverzekering-Oldenzaal
opstalverzekering-ooststellingwerf

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Ooststellingwerf, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, ontploffing, inbraak, brand. Noemenswaardig: Deze polis regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan het dak. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als koffiemachine of een gestolen laptop). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Ooststellingwerf? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Ooststellingwerf, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Ooststellingwerf. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, een omgevallen boom, schroeien of smelten, olie, rook en roet), dan horen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Middels onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van bedrijven zoals Interpolis en Aegon zitten maandelijks tussen €8,5 tot €10,25. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Centraal Beheer dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (8434) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Ooststellingwerf? De modale polissen liggen tussen de €5,25 – €11,5. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Ooststellingwerf? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Reaal Opstalverzekering Allrisk of juist Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Ooststellingwerf.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Ooststellingwerf afsluiten? Check de meest populaire of de meest betaalbare polis voor postcode 8434.

Bekijk deze woonverzekeringen in Drenthe in april 2024

 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen te nemen bij eenzelfde maatschappij. In het geval van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan brand, ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme en vandalisme, wateroverlast, blikseminslag, een omgevallen boom. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Verderop bekijk je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Alleen, een bal door de ruit zit vaak niet in de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je volière, garage, schuur, overkapping en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. schuttingen. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

L. van den Velden, Ooststellingwerf (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente