Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Almere

Via de opstalverzekering in Almere – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van onder andere brand, schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de isolatie, en ook het leidingwerk. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven als bijv. EAG Assuradeuren, Allsecur of OHRA op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Almere, gemeente Almere, Flevoland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
(Net) nummer036 (+3136)
Inwoners 198145
Postcodes1300
BuurtenAlmere
Plaatsen in de regioverzekering-Almelo, opstalverzekering-Werkendam, polis-Onderbanken, verzekeringspakket-Marum, Achtkarspelen en woonhuisverzekering-Aalten
opstalverzekering-almere

Woonhuisverzekering vergelijken in Almere, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door brand, blikseminslag, vandalisme, diefstal. Goed om te weten: Deze verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de riolering. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals tuinmeubelen of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Almere? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Almere, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Almere. Als er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door inbraak en diefstal, olie, rook en roet, schroeien of smelten, brand of explosie), dan behoren vooral de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Geholpen door onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van assuradeurs als InShared en/of Centraal Beheer zitten maandelijks tussen €6,5 tot €13,75. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Delta Lloyd dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (1300) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de beschikbare verzekeraars die in lijn zijn met jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Almere? De modale verzekeringen schommelen tussen €7 en €13,75. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Almere? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn ANWB Inboedelverzekering of Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Almere.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Almere afsluiten? Bekijk de beste of laagst geprijsde verzekeraar voor regio 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Flevoland in maart 2023

 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Generali Inboedelverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Reaal Opstal (adviseur)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen aan te vragen bij 1 assuradeur. In het geval van schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn vandalisme, blikseminslag, brand, aanrijding en aanvaring of wateroverlast, inbraak en diefstal, blikseminslag, olie, rook en roet. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, slecht onderhoud, overstromingen, aardbevingen of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, overkapping, schuur, volière en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Poort, Almere Hout, Almere Pampus.

‘Perfecte service en online declareren

Z. van de Velde, Almere (maart 2023)