Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lelystad

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Lelystad – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades aangaande een huis door toedoen van zaken als blikseminslag, ontploffing, vandalisme, wateroverlast. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is een tuinhek, en ook de gang. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via deze website vergelijk jij gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars zoals bijv. HEMA, Turien en Co of OHRA op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Lelystad, gemeente Lelystad, Flevoland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Netnummer0320 (+31320)
Inwoners 76792
Postcodegebied8200
BuurtenZuiderzeewijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Leidschendam-Voorburg, opstalverzekering-Drechterland, polis-Weesp, verzekeringspakket-Nijkerk, Leerdam en woonhuisverzekering-Leek
opstalverzekering-lelystad

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Lelystad, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door brand, blikseminslag, vandalisme, diefstal. Belangrijk: Dit type verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de bijkeuken. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenals schoenen of een kapotte computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Lelystad? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Lelystad, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Lelystad. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door olie, rook en roet, wateroverlast, vandalisme, blikseminslag), dan behoren vooral de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van assuradeurs als Independer of SNS zitten maandelijks tussen €9 tot €13,5. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: EAG Assuradeuren dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (8200) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft hierna de beste verzekeraars die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Lelystad? De “normale” polissen liggen tussen de €7,75 tot €13. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Lelystad? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid) en ANWB Opstalverzekering. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Lelystad.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Lelystad afsluiten? Stap over naar de meest populaire of gewoon een goedkope maatschappij voor postcodegebied 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Flevoland in maart 2023

 • Aegon Opstal Allrisk
 • InShared Opstalverzekering
 • SNS Inboedelverzekering
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren allebei deze producten te nemen bij de identieke maatschappij. Bij schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet en schroeien of smelten, een omgevallen boom, blikseminslag, inbraak en diefstal. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna ontdek je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. ontploffing of inbraak zit vaak bij de polis in. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een volière, schuur, garage, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Zuiderzeewijk, Atolwijk, BD Bedrijven Lelystad Noord, Centrumzone Wijk1, Overijsselse Hout, Gelderse Hout, Industrieterrein Oostervaart, Schepenwijk Noord, Schepenwijk Oost, Schepenwijk West, Schepenwijk Zuid, Houtribhoogte, Zuigerplaspark, Landstrekenwijk, Villapark Hollandse Hout, Lelystad-Haven, Uilenweg, Industrieterrein Noordersluis, Boswijk, Aterwijk, Landerijen, Flevobos, Arande Noord, Arande West, Arande Oost, Arande Zuid, Arande Midden, Hollandse Hout, Industrieterrein Flevopoort, Kofschip, Stadscentrum Noord, Stadscentrum Zuid, Stadscentrum, Het Ravelijn, Visvijverbos, Runderweg, Zeeasterweg, Vlotgrasweg, Eendenweg, Vogelweg, Pijlstaartweg, Bedrijvenpark Larserpoort, Oostvaardersplassen, Markermeer.

‘Handig, die verzekeringspakketten

P. Koning, Lelystad (maart 2023)