Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ameland

Via de opstalverzekering in Ameland – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met o.a. aanrijding en aanvaring, ontploffing, blikseminslag, schade door olie, rook en roet. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld geplante bomen, of denk aan de gang. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als De Goudse, ABN AMRO of Interpolis op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Ameland, gemeente Ameland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
(Net) nummer0519 (+31519)
Bewoners 3611
Postcodegebieden9164
WijkenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Alphen-Chaam, opstalverzekering-Aalsmeer, polis-Uden, verzekeringspakket-Dongeradeel, Alkmaar en woonhuisverzekering-Albrandswaard
opstalverzekering-ameland

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Ameland, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door brand, vandalisme, diefstal, blikseminslag. Let op: Dit type verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de meterkast. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals haardroger of een beschadigde vloer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Ameland? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Ameland, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Ameland. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (onder andere vandalisme, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag), dan behoren vooral de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies aanbieders zoals Delta Lloyd en/of Centraal Beheer zitten maandelijks tussen €7,25 en €13. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Huis In Eén Verzekeringen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (9164) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt nu de beste verzekeringen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Ameland? De modale polissen liggen tussen de €9,5 – €14,5. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Ameland? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Aegon Inboedel Basis en Turien & Co Woonhuisverzekering Prima. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Ameland.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Ameland afsluiten? Ontdek de meest populaire of laagst geprijsde polis voor regio 9164.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij 1 maatschappij. Bij constatering van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, brand en brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, olie, rook en roet. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Verderop lees je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. vandalisme of brand is vaak inbegrepen. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, volière, overkapping, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wijk 00.

‘Professioneel, snel en rechtvaardig

H. Jacobs, Ameland (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente