Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Readtsjerk

Via de opstalverzekering in Readtsjerk – alias woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan situaties als schade door olie, rook en roet, diefstal, aanrijding en aanvaring, ontploffing. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de waterafvoer, maar ook de open haard. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijker vergelijk jij snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als Verzekeruzelf.nl, Aon Direct of ING op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Readtsjerk, gemeente Dantumadiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
(Regio) nummer058 (+3158)
Aantal inwoners 19015
Postcodes9067
WijkenCentrum
Plaatsen nabijverzekering-aldtsjerk, opstalverzekering-gytsjerk, polis-britsum, verzekering-ingelum, woonhuisverzekering-ingelum en jelsum
opstalverzekering-readtsjerk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Readtsjerk, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, ontploffing, wateroverlast, vandalisme. Let op: Deze polis is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de oven. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als koffiezetapparaat of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Readtsjerk? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Readtsjerk, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Readtsjerk. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie, een omgevallen boom), dan horen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van maatschappijen zoals HEMA of Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €8,5 en €14,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: SNS maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (9067) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft hierna de beschikbare verzekeraars op basis van jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Readtsjerk? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €7 tot €10,5. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Readtsjerk? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Woonpakketverzekering Premium en/of Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Readtsjerk.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Dantumadiel afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde aanbieder voor omgeving 9067.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten te nemen bij de identieke assuradeur. In het geval van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer verzekeringen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan inbraak, aanrijding en aanvaring, brand, storm (vanaf windkracht 7) en blikseminslag, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, overstromingen, constructie- of installatiefouten, aardbevingen of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder lees je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Toch, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De schuur, overkapping, tuinhuisje, volière en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan straatwerk. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Centrum, Oost, Zuid, West.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

Z. Brouwer, Readtsjerk (maart 2023)