Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Fryske Marren

Door het afsluiten van een opstalverzekering in De Fryske Marren – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als ontploffing, wateroverlast, diefstal, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere dakpannen, maar ook de kozijnen. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels onze vergelijktool vergelijk jij online alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven zoals o.a. Ditzo, Bruns ten Brink of Interpolis op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in De Fryske Marren, gemeente De Fryske Marren, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners 51265
Postcodes8560
WijkenAkmarijp
Plaatsen in de buurtverzekering-De Bilt, opstalverzekering-Culemborg, polis-Aalburg, verzekeringspakket-Nijmegen, Cuijk en woonhuisverzekering-Cromstrijen
opstalverzekering-de-fryske-marren

Woonhuisverzekering vergelijken in De Fryske Marren, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, blikseminslag, wateroverlast, brand. Belangrijk: Deze dekking sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de zonnepanelen . Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals wandversiering of een defecte computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in De Fryske Marren? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in De Fryske Marren, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in De Fryske Marren. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere inbraak en diefstal, olie, rook en roet, vandalisme, schroeien of smelten), dan horen natuurlijk de service en uitkeringen in orde te zijn. Middels de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen als NowGo en Univé variëren tussen de €7,75 tot €13,5. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: ING dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (8560) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: soort woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt hierna de beschikbare verzekeraars die rijmen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in De Fryske Marren? De doorsnee polissen liggen tussen de €5,75 tot €12,5. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in De Fryske Marren? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Unigarant Inboedelverzekering en/of Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in De Fryske Marren.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in De Fryske Marren afsluiten? Check de meest populaire of voordeligste polis voor de buurt 8560, 8561.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij de identieke partij. In het geval van schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet, ontploffing of een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast, vandalisme. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Verderop tref je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, schuur, overkapping, garage en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als het zwembad. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.

‘Kies niet voor de goedkoopste verzekering, kijk naar dekking!

W. de Groot, De Fryske Marren (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente