Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nijehaske

Via de opstalverzekering in Nijehaske – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met zaken als wateroverlast, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de waterafvoer, maar ook de meterkast. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van professionele assuradeurs als Zelf, Bruns ten Brink of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Nijehaske, gemeente De Fryske Marren, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Netnummer0513 (+31513)
Bewoners 51265
Postcodegebieden8466
BuurtschappenAkmarijp
Naburige plaatsenverzekering-oudehaske, opstalverzekering-rotstergaast, polis-tjalleberd, verzekering-oude-willem, woonhuisverzekering-oude-willem en rottum
opstalverzekering-nijehaske

Online woonhuisverzekering vergelijken in Nijehaske, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door inbraak, wateroverlast, brand, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze dekking is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals jouw kookplaat. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als strijkijzer of beschadigingen aan het interieur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Nijehaske? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Nijehaske, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Nijehaske. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als vandalisme, olie, rook en roet, inbraak en diefstal, schroeien of smelten), dan dienen vooral de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Geholpen door ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van verzekeraars als Delta Lloyd of De Goudse variëren tussen de €9,25 en €13,5. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Huis In Eén Verzekeringen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (8466) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: type huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt nu de relevante verzekeraars op basis van de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Nijehaske? De modale verzekeringen liggen tussen de €9,75 en €13,75. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Nijehaske? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Lancyr Woonverzekering en Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Nijehaske.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in De Fryske Marren afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of de meest betaalbare aanbieder voor postcodegebied 8466.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Aegon Opstal Basis
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Inboedel
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen af te sluiten bij dezelfde partij. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan blikseminslag, schade door olie, rook en roet, brand, inbraak of brand of explosie, vandalisme, blikseminslag, olie, rook en roet. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, overstromingen of bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand lees je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een tuinhuisje, overkapping, garage, volière en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.

‘Alles in 1 pakket samengevoegd

T. van de Pol, Nijehaske (maart 2023)