Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Paesens

Via de opstalverzekering in Paesens – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis door toedoen van situaties als blikseminslag, inbraak, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de open haard, en tevens een tuinhek. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels ons vergelijkscript vergelijk je snel vele opstalverzekeringen van erkende partijen zoals bijv. De Goudse, Bovag of London Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Paesens, gemeente Dongeradeel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
(Regio) nummer0519 (+31519)
Inwoners 23932
Postcodes9136
WijkenDokkum
Plaatsen in de regioverzekering-morra, opstalverzekering-engwierum, polis-jouswier, verzekering-jannum, woonhuisverzekering-jannum en ee
opstalverzekering-paesens

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Paesens, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door ontploffing, inbraak, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Let op: Deze module dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de vloerverwarming. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis verzeker je de losse spullenals wandbekleding of een defecte computer). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Paesens? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Paesens, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Paesens. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, blikseminslag), dan horen in het bijzonder de service en uitkeringen in orde te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van partijen als InShared of REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,25 en €14,25. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Polis Direct afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9136) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt hierna de beschikbare opstalverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Paesens? De modale polissen liggen tussen de €9,5 tot €10,75. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Paesens? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als HEMA Opstalverzekering en ZLM Gezinspakket. Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Paesens.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Dongeradeel afsluiten? Bekijk de beste of de meest betaalbare polis voor omgeving 9136.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • InShared Opstalverzekering
 • Lancyr Woonverzekering
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij eenzelfde partij. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld vandalisme, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast en een omgevallen boom, olie, rook en roet, wateroverlast, vandalisme. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, aardbevingen of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. blikseminslag of brand wordt meestal gedekt. Let op, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je overkapping, tuinhuisje, schuur, garage en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.

‘Snel de goedkoopste verzekeraar gevonden

Z. Martens, Paesens (maart 2023)