Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ferwerderadiel

Via de opstalverzekering in Ferwerderadiel – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schade aan jouw huis wat te maken heeft met zaken als blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, ontploffing. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de zonnepanelen , of denk aan het plafond. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via onze vergelijktool vergelijk je direct een aantal opstalverzekeringen van gevestigde bedrijven zoals o.a. Zelf, Allianz of Klaverblad op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Ferwerderadiel, gemeente Ferwerderadiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Netnummer0519 (+31519)
Aantal inwoners 8701
Postcodegebieden9111
BuurtenBouwstreek
Plaatsen in de regioverzekering-Etten-Leur, opstalverzekering-Doetinchem, polis-Cuijk, verzekeringspakket-Zaanstad, Enkhuizen en woonhuisverzekering-Emmen
opstalverzekering-ferwerderadiel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Ferwerderadiel, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, brand, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Niet vergeten: Deze polis verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere een vaste vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenzoals spelcomputer + spellen of schade aan meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Ferwerderadiel? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Ferwerderadiel, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Ferwerderadiel. Wanneer je problemen in de woning krijgt (onder andere een omgevallen boom, vandalisme, wateroverlast, olie, rook en roet), dan horen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen als Klaverblad of REAAL Verzekeringen schommelen tussen €6,5 – €14,75. Vul hierboven eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Interpolis dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (9111) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: beschrijving huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent daarna de actuele polissen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Ferwerderadiel? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €6,25 – €14,75. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Ferwerderadiel? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Turien & Co Woonpakketverzekering Prima of Bruns ten Brink Brand Combi Budget. Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Ferwerderadiel.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Ferwerderadiel afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde polis voor postcodegebied 9111, 9112.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Aegon Opstal Basis

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij 1 verzekeraar. Bij constatering van schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere zekerheden die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan inbraak, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, wateroverlast of wateroverlast, brand of explosie, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder ontdek je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je schuur, garage, volière, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. bestratingen. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

Y. Bosman, Ferwerderadiel (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente