Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Harlingen

Via de opstalverzekering in Harlingen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door o.a. ontploffing, blikseminslag, inbraak, schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de tegelvloer, en tevens geplante bomen. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs zoals o.a. Huis In Eén Verzekeringen, Bovag of Nederlanden van Nu op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Harlingen, gemeente Harlingen, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Regionummer0517 (+31517)
Aantal inwoners 15813
Postcodegebied8860
WijkenHarlingen
Plaatsen in de buurtverzekering-Haren, opstalverzekering-Ermelo, polis-Dalfsen, verzekeringspakket-Aa en Hunze, Halderberge en woonhuisverzekering-Haarlemmermeer
opstalverzekering-harlingen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Harlingen, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door diefstal, schade door olie, rook en roet, vandalisme, inbraak. Niet vergeten: Dit type verzekering verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de schutting. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afals magnetron of een kapotte wasmachine). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Harlingen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Harlingen, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Harlingen. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, een omgevallen boom), dan behoren uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van assuradeurs zoals InShared en Unigarant schommelen tussen €7,25 en €11,5. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Klaverblad dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (8860) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent daarna de actuele verzekeraars die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Harlingen? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €6,25 – €12,75. De hoogte van de premie verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Harlingen? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals SNS Woonhuisverzekering en nowGo Inboedelverzekering Comfort. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Harlingen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Harlingen afsluiten? Check de meest populaire of goedkoopste polis voor omgeving 8860, 8861, 8862.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • InShared Opstalverzekering
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten af te sluiten bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schades aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, blikseminslag en blikseminslag, wateroverlast, olie, rook en roet, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, aardbevingen, overstromingen, constructie- of installatiefouten of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop ontdek je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing zit vaak bij de polis in. Let op, een ingegooide ruit valt niet onder de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, tuinhuisje, schuur, overkapping en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. tuinhuisjes. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Harlingen, Midlum, Wijnaldum.

‘Kies niet voor de goedkoopste verzekering, kijk naar dekking!

Z. Visser, Harlingen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente