Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heerenveen

Middels een opstalverzekering in Heerenveen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van bijvoorbeeldstorm (vanaf windkracht 7), inbraak, vandalisme, ontploffing. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de bijkeuken, of bijvoorbeeld het dak. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij snel alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde partijen zoals Univé, ASR Verzekeringen of Reaal op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Heerenveen, gemeente Heerenveen, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
(Net) nummer0513 (+31513)
Inwoners 50290
Postcodes8440
BuurtschappenHeerenveen
Naburige plaatsenverzekering-Heerde, opstalverzekering-Hardinxveld-Giessendam, polis-Doesburg, verzekeringspakket-Almelo, Harlingen en woonhuisverzekering-Haren
opstalverzekering-heerenveen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Heerenveen, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, ontploffing, blikseminslag. Noemenswaardig: Dit type verzekering dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan een tuinhek. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afals zonnebank of een defecte computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Heerenveen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Heerenveen, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Heerenveen. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme, wateroverlast), dan behoren vooral de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De tarieven van maatschappijen zoals ING en/of ASR Verzekeringen liggen tussen de €8,75 en €14,5. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Lancyr dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, regio (8440) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent in de volgende stap de verkrijgbare woonhuisverzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Heerenveen? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €9,25 en €13. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Heerenveen? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Turien & Co Woonhuisverzekering Prima of juist Generali Woonhuisverzekering. Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Heerenveen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Heerenveen afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of de meest betaalbare polis voor regio 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • HEMA Inboedelverzekering
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij 1 aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, ontploffing en brand of explosie, blikseminslag, vandalisme, olie, rook en roet. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hierna bekijk je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm wordt meestal gedekt. Echter, een bal of ladder door een ruit valt vaak buiten de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De garage, volière, tuinhuisje, schuur en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan planten. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

F. Molenaar, Heerenveen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente