Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Jubbega

Met een opstalverzekering in Jubbega – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis wat te maken heeft met aspecten als vandalisme, wateroverlast, ontploffing, diefstal. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere een houten vloer, en tevens de vloer. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als bijv. Zelf, Turien en Co of Nederlanden van Nu op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Jubbega, gemeente Heerenveen, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regionummer0516 (+31516)
Bewoners 50290
Postcodes8410
BuurtschappenHeerenveen
Plaatsen in de buurtverzekering-hemrik, opstalverzekering-tijnje, polis-jonkerslan, verzekering-noordwolde, woonhuisverzekering-noordwolde en luxwoude
opstalverzekering-jubbega

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Jubbega, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door wateroverlast, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Niet vergeten: Deze module regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan het kozijn. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals computer + apparatuur of gebroken servies). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Jubbega? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Jubbega, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Jubbega. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door schroeien of smelten, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan horen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van partijen als NowGo en Univé schommelen tussen €9 – €14. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Lancyr maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (8410) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft hierna de relevante opstalverzekeringen die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Jubbega? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €6,75 tot €13,5. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Jubbega? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als HEMA Woonverzekering en/of HEMA Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Jubbega.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Heerenveen afsluiten? Vind de best beoordeelde of goedkoopste polis voor omgeving 8410, 8411.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Aegon Opstal Allrisk
 • HEMA Woonverzekering
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te nemen bij dezelfde verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, inbraak of olie, rook en roet, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. inbraak of brand zit vaak bij de polis in. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je tuinhuisje, garage, schuur, overkapping en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. het zwembad. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

Z. de Bruin, Jubbega (maart 2023)