Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nieuweschoot

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Nieuweschoot (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schade aan jouw woning wat te maken heeft met zaken als inbraak, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, brand. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de isolatie, en tevens de isolatie. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van deze website vergelijk jij direct alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele bedrijven zoals o.a. Delta Lloyd, Aegon of Nederlanden van Nu op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Nieuweschoot, gemeente Heerenveen, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regionummer0513 (+31513)
Aantal inwoners 50290
Postcodegebied8452
BuurtschappenHeerenveen
Plaatsen nabijverzekering-oudeschoot, opstalverzekering-wateren, polis-waskemeer, verzekering-elsloo, woonhuisverzekering-elsloo en zorgvlied
opstalverzekering-nieuweschoot

Woonhuisverzekering vergelijken in Nieuweschoot, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, blikseminslag, wateroverlast, vandalisme. Belangrijk: Dit type verzekering is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de gevel. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenzoals (sport)kleding of een gestolen computer). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Nieuweschoot? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Nieuweschoot, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Nieuweschoot. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, brand of explosie, wateroverlast), dan horen vooral de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Via de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van bedrijven zoals HEMA en De Goudse variëren tussen de €7,5 – €14,25. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: BLG wonen afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (8452) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent daarna de beste polissen die voldoen aan jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Nieuweschoot? De modale verzekeringen variëren tussen de €9,5 en €10. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Nieuweschoot? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Allianz Woonhuisverzekering (EUG) en/of Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget. Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Nieuweschoot.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Heerenveen afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare verzekeraar voor regio 8452.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Allsecur Compleet
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • ZLM Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 partij. Wanneer we spreken van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld ontploffing, brand, blikseminslag, vandalisme en olie, rook en roet, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Onderstaand vind je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je volière, overkapping, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

F. van de Velde, Nieuweschoot (maart 2023)