Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Bears

Door middel van een opstalverzekering in Bears – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door aspecten als inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere een zwembad, en ook de kozijnen. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij snel de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders zoals Zelf, Aon Direct of Nederlanden van Nu op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Bears, gemeente Leeuwarden, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
(Net) nummer058 (+3158)
Bewoners 107897
Postcodegebieden9025
BuurtenBinnenstad
Plaatsen in de omgevingverzekering-weidum, opstalverzekering-easterwierrum, polis-raerd, verzekering-grou, woonhuisverzekering-grou en tersoal
opstalverzekering-bears

Woonhuisverzekering vergelijken in Bears, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door wateroverlast, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag. Noemenswaardig: Deze module regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan dakpannen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals koffiemolen of een kapotte computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Bears? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Bears, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Bears. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een omgevallen boom, wateroverlast), dan behoren in het bijzonder de dekking en de service in orde te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van maatschappijen als OHRA of Reaal liggen tussen de €6,25 en €11,25. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Bruns ten Brink maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9025) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: type woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt vervolgens de relevante woonhuisverzekeringen die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Bears? De modale polissen liggen tussen de €6,5 en €11. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Bears? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet en/of SNS Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Bears.

Start vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Leeuwarden afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekering voor postcode 9025.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen af te sluiten bij eenzelfde partij. Indien de situatie zich voordoet van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer zekerheden die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als blikseminslag, inbraak, brand, storm (vanaf windkracht 7) of inbraak en diefstal, brand of explosie, blikseminslag, schroeien of smelten. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder lees je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Let op, een bal door de ruit valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De garage, overkapping, tuinhuisje, volière en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige maatschappijen werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

J. Bos, Bears (maart 2023)