Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wergea

Met een opstalverzekering in Wergea – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door zaken als diefstal, inbraak, vandalisme, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de gevel, en ook de garage. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via ons vergelijkscript vergelijk je gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als Europeesche, Aegon of Polis Direct op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Wergea, gemeente Leeuwarden, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
(Net) nummer058 (+3158)
Inwoners 107897
Postcodegebieden9005
BuurtenBinnenstad
Plaatsen nabijverzekering-warstiens, opstalverzekering-hoorn, polis-landerum, verzekering-wijnaldum, woonhuisverzekering-wijnaldum en lies
opstalverzekering-wergea

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Wergea, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing. Let op: Deze verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als een tuinhek. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als sport/hobbyartikelen of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Wergea? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Wergea, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Wergea. Als er sprake is van schade aan de woning (onder andere blikseminslag, een omgevallen boom, brand of explosie, inbraak en diefstal), dan behoren met name de service en uitkeringen in orde te zijn. Via onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van partijen als InShared of Centraal Beheer variëren tussen de €7,5 en €11,5. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Verzekeruzelf.nl opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (9005) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je opent hierna de actuele verzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Wergea? De modale verzekeringen liggen tussen de €5,75 en €10,75. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Wergea? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Delta Lloyd Combinatieverzekering en/of Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Wergea.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Leeuwarden afsluiten? Bekijk de meest populaire of gewoon een goedkope aanbieder voor regio 9005.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • HEMA Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Woonverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld schade door olie, rook en roet, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring en blikseminslag, olie, rook en roet, een omgevallen boom, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of grondwater in de woning, weersinvloeden, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder tref je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een inbraak of storm is vaak inbegrepen. Echter, een bal of ladder door een ruit valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een volière, garage, schuur, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. straatwerk. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.

‘Nooit meer zorgen over de polis

X. Meijer, Wergea (maart 2023)