Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Schiermonnikoog

Door middel van een opstalverzekering in Schiermonnikoog (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van o.a. ontploffing, schade door olie, rook en roet, brand, diefstal. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de schutting, maar ook de hal. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals bijv. Europeesche, Centraal Beheer of Independer op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Schiermonnikoog, gemeente Schiermonnikoog, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Regionummer0519 (+31519)
Inwoners 919
Postcodes9166
BuurtenWijk
Plaatsen in de buurtverzekering-Schiedam, opstalverzekering-Oostzaan, polis-Katwijk, verzekeringspakket-Enschede, Rozendaal en woonhuisverzekering-Rotterdam
opstalverzekering-schiermonnikoog

Woonhuisverzekering vergelijken in Schiermonnikoog, maart 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door blikseminslag, ontploffing, inbraak, vandalisme. Belangrijk: Deze dekking dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als een zwembad. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals sport/hobbyartikelen of kapotte meubels). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Schiermonnikoog? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Schiermonnikoog, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Schiermonnikoog. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan inbraak en diefstal, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag), dan horen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Via ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De prijzen van maatschappijen als Klaverblad en Reaal variëren tussen de €9,75 – €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: nowGo dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (9166) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je ziet nu de beschikbare polissen die voldoen aan jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Schiermonnikoog? De “normale” polissen schommelen tussen €9,75 tot €14,5. De hoogte van de premie verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Schiermonnikoog? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Reaal Inboedelverzekering Allrisk en ook nowGo Opstalverzekering Comfort. Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Schiermonnikoog.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Schiermonnikoog afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor omgeving 9166.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • ANWB Opstalverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen af te sluiten bij dezelfde aanbieder. In het geval van schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere verzekeringen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, vandalisme, blikseminslag en wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, brand of explosie. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, aardbevingen, constructie- of installatiefouten of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ingegooide ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, tuinhuisje, volière, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Wijk 00.

‘Alles in 1 pakket samengevoegd

A. de Koning, Schiermonnikoog (maart 2023)