Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Súdwest-Fryslân

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Súdwest-Fryslân – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat te maken heeft met onder andere inbraak, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere leidingen in huis, of denk aan de meterkast. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels onze vergelijktool vergelijk jij online de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals o.a. Europeesche, ANWB of Independer op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Súdwest-Fryslân, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regionummer0517 (+31517)
Inwoners 84048
Postcodegebieden8749
BuurtschappenBolsward
Plaatsen in de regioverzekering-Strijen, opstalverzekering-Sliedrecht, polis-Ooststellingwerf, verzekeringspakket-Hattem, Steenbergen en woonhuisverzekering-Stede Broec
opstalverzekering-sudwest-fryslan

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Súdwest-Fryslân, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door ontploffing, schade door olie, rook en roet, vandalisme, wateroverlast. Let op: Dit type verzekering dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de zonnepanelen . Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals verlichting of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Súdwest-Fryslân? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Súdwest-Fryslân, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân. Als er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als vandalisme, schroeien of smelten, brand of explosie, een omgevallen boom), dan horen uiteraard de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Via onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van assuradeurs zoals Lancyr en Avéro Achmea schommelen tussen €9,25 en €10,75. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Polis Direct dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, adres (8749) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de actuele opstalverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Súdwest-Fryslân? De doorsnee polissen schommelen tussen €6,25 – €14,25. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Súdwest-Fryslân? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ZLM Opstalverzekering en Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Súdwest-Fryslân.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Check de best beoordeelde of goedkoopste maatschappij voor omgeving 8749, 8751.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. In het geval van schade in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld blikseminslag, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme of olie, rook en roet, vandalisme, blikseminslag, wateroverlast. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand vind je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. een ontploffing of storm zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n schuur, volière, tuinhuisje, garage en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan straatwerk. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘Goed geholpen bij de overstap

F. Prins, Súdwest-Fryslân (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente