Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Idzega

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Idzega – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan o.a. aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, vandalisme. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld de heg, of denk aan de hal. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijker vergelijk je snel de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende assuradeurs zoals De Goudse, Bruns ten Brink of Independer op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Idzega, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Net) nummer0515 (+31515)
Bewoners 84048
Postcodegebied8612
BuurtenBolsward
Plaatsen in de omgevingverzekering-gaastmeer, opstalverzekering-kolderwolde, polis-bakhuizen, verzekering-balk, woonhuisverzekering-balk en oudega
opstalverzekering-idzega

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Idzega, september 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door ontploffing, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Goed om te weten: Deze verzekering dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de gang. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als spiegel of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Idzega? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Idzega, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Idzega. Wanneer je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom), dan dienen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Geholpen door onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van assuradeurs als Europeesche en Aegon schommelen tussen €8,5 tot €12. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: BLG wonen pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, omgeving (8612) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft daarna de beste verzekeringen die rijmen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Idzega? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,5 – €14,5. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Idzega? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk) en ook Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis. Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Idzega.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor postcode 8612.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in september 2023

 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • ANWB Opstalverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij eenzelfde maatschappij. In het geval van schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn wateroverlast, diefstal, blikseminslag, aanrijding en aanvaring of vandalisme, olie, rook en roet, blikseminslag, brand of explosie. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, aardbevingen, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als storm of inbraak is vaak inbegrepen. Maar, een bal door de ruit zit vaak niet in de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n volière, tuinhuisje, schuur, garage en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan het zwembad. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

T. Meyer, Idzega (september 2023)