Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Pingjum

Aan de hand van een opstalverzekering in Pingjum (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw huis wat gerelateerd is aan situaties als storm (vanaf windkracht 7), inbraak, blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de open haard, of denk aan de garage. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare partijen zoals bijv. EAG Assuradeuren, BLG wonen of London Verzekeringen op service en prijs. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Pingjum, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Net) nummer0517 (+31517)
Bewoners 84048
Postcodes8749
BuurtschappenBolsward
Plaatsen nabijverzekering-witmarsum, opstalverzekering-longerhouw, polis-burgwerd, verzekering-it-heidenskip, woonhuisverzekering-it-heidenskip en schettens
opstalverzekering-pingjum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Pingjum, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, inbraak, diefstal, brand. Let op: Deze polis dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de keuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als diversen of schade aan computers). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Pingjum? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Pingjum, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Pingjum. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (denk aan inbraak en diefstal, vandalisme, olie, rook en roet, wateroverlast), dan behoren zeker de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van assuradeurs zoals Klaverblad of Aegon variëren tussen de €5,5 en €10,75. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Ditzo polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, omgeving (8749) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: type woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent vervolgens de relevante woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Pingjum? De doorsnee polissen variëren tussen de €7,75 – €13,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Pingjum? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als HEMA Woonverzekering en ook Allsecur Uitgebreid. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Pingjum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar voor omgeving 8749.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Allsecur Compleet
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij de identieke verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan inbraak, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, ontploffing of vandalisme, olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade door roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Onderstaand lees je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. storm of brand is vaak inbegrepen. Echter, een bal of ladder door een ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw garage, overkapping, tuinhuisje, schuur en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

T. van der Ven, Pingjum (maart 2023)