Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lies

Via de opstalverzekering in Lies – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades m.b.t. de woning door toedoen van aspecten als wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou het leidingwerk, maar ook de riolering. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via onze vergelijker vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. ZLM, BLG wonen of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Lies, gemeente Terschelling, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Regionummer0562 (+31562)
Inwoners 4870
Postcodegebieden8895
WijkenWest-Terschelling
Plaatsen nabijverzekering-formerum, opstalverzekering-midsland, polis-kaard, verzekering-firdgum, woonhuisverzekering-firdgum en kinnum
opstalverzekering-lies

Online woonhuisverzekering vergelijken in Lies, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door blikseminslag, brand, diefstal, vandalisme. Goed om te weten: Deze module dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de stroomvoorziening. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals terreinafscheiding of schade aan kleding). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Lies? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Lies, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Lies. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, brand of explosie), dan behoren met name de dekking en de service in orde te zijn. Via de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies bedrijven zoals Generali of SNS variëren tussen de €8,25 en €13,5. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook REAAL Verzekeringen opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (8895) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt daarna de verkrijgbare verzekeraars die matchen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Lies? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,25 en €12. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Lies? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als HEMA Opstalverzekering of Reaal Inboedel (adviseur). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Lies.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Terschelling afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor de buurt 8895.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Allsecur Uitgebreid
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen onder te brengen bij 1 verzekeraar. Wanneer we spreken van schades aan je huis, komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere modules die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als aanrijding en aanvaring, blikseminslag, ontploffing, brand en brand of explosie, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, olie, rook en roet. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, aardbevingen of weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je volière, tuinhuisje, garage, schuur en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.

‘Perfecte service en online declareren

R. de Vos, Lies (maart 2023)