Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Tytsjerksteradiel

Aan de hand van een opstalverzekering in Tytsjerksteradiel – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met o.a. blikseminslag, diefstal, inbraak, aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de vloer, en tevens het toilet. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van deze website vergelijk jij online vele opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als bijv. De Goudse, Avéro Achmea of Lancyr op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Tytsjerksteradiel, gemeente Tytsjerksteradiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Regionummer058 (+3158)
Inwoners 32077
Postcodes9091
BuurtenBurgum
Plaatsen in de buurtverzekering-Tynaarlo, opstalverzekering-Ten Boer, polis-Sittard-Geleen, verzekeringspakket-Langedijk, Tiel en woonhuisverzekering-Tholen
opstalverzekering-tytsjerksteradiel

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Tytsjerksteradiel, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, diefstal, blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Let op: Deze polis is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de schoorsteen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee verzeker je de losse spullenals terreinafscheiding of een stukke TV). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Tytsjerksteradiel? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Tytsjerksteradiel, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Tytsjerksteradiel. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door wateroverlast, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan behoren met name de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van aanbieders zoals Interpolis en ASR Verzekeringen variëren tussen de €8,5 – €10,75. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: REAAL Verzekeringen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (9091) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de beschikbare woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Tytsjerksteradiel? De doorsnee polissen variëren tussen de €8 – €14,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Tytsjerksteradiel? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk) en Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Tytsjerksteradiel.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Tytsjerksteradiel afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor regio 9091.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen aan te vragen bij één verzekeraar. Bij constatering van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Overzichtelijk
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als blikseminslag, inbraak, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7) of wateroverlast, inbraak en diefstal, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door overstromingen, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of bevroren leidingen, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna bekijk je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als brand of vandalisme wordt meestal gedekt. Alleen, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, volière, garage, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.

‘Na negatieve ervaringen nu een prettige verzekering

H. van de Velden, Tytsjerksteradiel (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente