Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hurdegaryp

Via de opstalverzekering in Hurdegaryp – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schades m.b.t. de woning als gevolg van bijvoorbeeldinbraak, aanrijding en aanvaring, brand, schade door olie, rook en roet. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de elektriciteit, en ook de vaatwasser. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van deze website vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders zoals o.a. Verzekeruzelf.nl, BLG wonen of Klaverblad op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Hurdegaryp, gemeente Tytsjerksteradiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners 32077
Postcodegebieden9254
BuurtschappenBurgum
Naburige plaatsenverzekering-burgum, opstalverzekering-ureterp, polis-beetsterzwaag, verzekering-opeinde, woonhuisverzekering-opeinde en olterterp
opstalverzekering-hurdegaryp

Woonhuisverzekering vergelijken in Hurdegaryp, december 2023

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, diefstal, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. Niet vergeten: Deze polis sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals vaste muren. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals oven of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Hurdegaryp? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Hurdegaryp, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Hurdegaryp. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door schroeien of smelten, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, vandalisme), dan horen uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeraars als Nationale Nederlanden of Allsecur liggen tussen de €5,5 tot €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ZLM dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (9254) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele verzekeraars die overeenkomen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Hurdegaryp? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €5,25 – €14,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Hurdegaryp? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) en Turien & Co Inboedelverzekering Prima. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Hurdegaryp.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Tytsjerksteradiel afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor postcode 9254.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in december 2023

 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • De Goudse Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij 1 partij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer dekkingen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), brand en een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, schroeien of smelten. Belangrijk: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, oorlogsgeweld, aardbevingen of storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal door de ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw garage, volière, tuinhuisje, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan schuttingen. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.

‘Professioneel, snel en rechtvaardig

Dhr. Dijkstra, Hurdegaryp (december 2023)