Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Weststellingwerf

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Weststellingwerf – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis wat te maken heeft met onder andere wateroverlast, diefstal, blikseminslag, inbraak. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere een houten vloer, en ook de gevel. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels ons vergelijkscript vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven als Univé, ASR Verzekeringen of OHRA op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Weststellingwerf, gemeente Weststellingwerf, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners 25520
Postcodegebied8389
WijkenWolvega
Plaatsen in de buurtverzekering-Westland, opstalverzekering-Voorst, polis-Tubbergen, verzekeringspakket-Sint-Michielsgestel, West Maas en Waal en woonhuisverzekering-Werkendam
opstalverzekering-weststellingwerf

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Weststellingwerf, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door diefstal, vandalisme, inbraak, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Dit type verzekering dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de keuken. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals wandbekleding of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Weststellingwerf? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Weststellingwerf, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Weststellingwerf. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door wateroverlast, vandalisme, schroeien of smelten, olie, rook en roet), dan behoren vooral de dekking en de service direct op gang te komen. Middels de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van aanbieders zoals Ditzo of Allianz schommelen tussen €5,5 tot €13. Voer in de basis eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Unigarant dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (8389) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je treft vervolgens de beschikbare verzekeringen die overeenkomen met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Weststellingwerf? De doorsnee polissen variëren tussen de €7,5 – €10,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Weststellingwerf? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid) en ook Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering. Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Weststellingwerf.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Weststellingwerf afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor postcodegebied 8389.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen aan te vragen bij dezelfde verzekeraar. Bij schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante modules die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand, schade door olie, rook en roet of vandalisme, wateroverlast, olie, rook en roet, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, overstromingen of ongedierte of schimmel, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Onderstaand lees je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een schuur, tuinhuisje, volière, overkapping en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

K. de Jong, Weststellingwerf (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente