Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Blesse

Via de opstalverzekering in De Blesse (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als ontploffing, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de bijkeuken, maar ook jouw kookplaat. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met deze website vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare partijen zoals bijv. Delta Lloyd, ANWB of Independer op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in De Blesse, gemeente Weststellingwerf, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Regionummer0561 (+31561)
Aantal inwoners 25520
Postcodegebied8397
BuurtenWolvega
Plaatsen nabijverzekering-peperga, opstalverzekering-vinkega, polis-zandhuizen, verzekering-kalenberg, woonhuisverzekering-kalenberg en boijl
opstalverzekering-de-blesse

Direct woonhuisverzekering vergelijken in De Blesse, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), brand. Belangrijk: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan vaste muren. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals magnetron of kapotte meubels). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in De Blesse? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in De Blesse, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in De Blesse. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan vandalisme, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan horen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Via onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeraars als Independer en/of Unigarant zitten maandelijks tussen €5 en €11,25. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Europeesche maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (8397) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt nu de relevante verzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in De Blesse? De “normale” polissen liggen tussen de €7 – €13,5. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in De Blesse? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid) of Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in De Blesse.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Weststellingwerf afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of laagst geprijsde polis voor omgeving 8397.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten aan te vragen bij 1 verzekeraar. In het geval van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er bestaan nog een aantal modules die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld inbraak, brand, vandalisme, schade door olie, rook en roet en een omgevallen boom, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hierna ontdek je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je tuinhuisje, garage, overkapping, schuur en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.

‘Aansprakelijkheid en inboedel in één polis, super!

M. Willemsen, De Blesse (maart 2023)