Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vinkega

Door middel van een opstalverzekering in Vinkega (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van aspecten als vandalisme, brand, aanrijding en aanvaring, inbraak. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan een zwembad, of bijvoorbeeld de oven. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via deze website vergelijk je eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende aanbieders zoals FBTO, DAK of Interpolis op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Vinkega, gemeente Weststellingwerf, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
(Regio) nummer0561 (+31561)
Inwoners 25520
Postcodegebieden8393
BuurtenWolvega
Plaatsen in de regioverzekering-boijl, opstalverzekering-oosterstreek, polis-wilhelminaoord, verzekering-blankenham, woonhuisverzekering-blankenham en boschoord
opstalverzekering-vinkega

Online woonhuisverzekering vergelijken in Vinkega, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door wateroverlast, inbraak, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze module is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de isolatie. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals boeken of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Vinkega? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Vinkega, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Vinkega. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (onder andere vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, wateroverlast), dan behoren natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies partijen als NowGo en Univé schommelen tussen €8,25 – €10,5. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: De Goudse maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (8393) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent hierna de verkrijgbare verzekeraars die rijmen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Vinkega? De modale polissen zitten maandelijks tussen €7,5 tot €12,25. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Vinkega? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Univé Inboedelverzekering (EUG) of Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk. Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Vinkega.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Weststellingwerf afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor regio 8393.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen aan te vragen bij dezelfde assuradeur. In het geval van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer vergoedingen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als blikseminslag, aanrijding en aanvaring, vandalisme, diefstal of inbraak en diefstal, schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van roekeloosheid en opzet, aardbevingen, overstromingen, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder lees je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Maar, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je tuinhuisje, schuur, garage, volière en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

K. Jansen, Vinkega (maart 2023)