Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Aalten

Met een opstalverzekering in Aalten (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door zaken als diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld het leidingwerk, maar ook het dak. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven zoals SNS, Bruns ten Brink of Lancyr op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Aalten, gemeente Aalten, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Netnummer0543 (+31543)
Aantal inwoners 26912
Postcodes7091
BuurtenBuitengebied
Plaatsen nabijverzekering-Aalsmeer, opstalverzekering-Westerwolde, polis-Venray, verzekeringspakket-Steenwijkerland, Baarle-Nassau en woonhuisverzekering-Asten
opstalverzekering-aalten

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Aalten, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door aanrijding en aanvaring, wateroverlast, blikseminslag, brand. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de riolering. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als stoomkoker of een defecte televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Aalten? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Aalten, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Aalten. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door wateroverlast, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan horen met name de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeraars zoals Nationale Nederlanden of Unigarant variëren tussen de €7,75 – €12. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Univé dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (7091) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de beschikbare woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Aalten? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €8 tot €11,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Adres
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Aalten? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Allianz Inboedelverzekering (AR) of Lancyr Woonverzekering. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Aalten.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Aalten afsluiten? Check de meest populaire of goedkoopste polis voor regio 7091, 7120, 7121, 7122, 7123.

Bekijk deze woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij één assuradeur. In het geval van schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn brand, inbraak, blikseminslag, vandalisme of inbraak en diefstal, vandalisme, wateroverlast, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, aardbevingen, overstromingen of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, tuinhuisje, volière, overkapping en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.

‘Perfecte service en online declareren

L. van der Meulen, Aalten (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente