Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Apeldoorn

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Apeldoorn – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldblikseminslag, inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou de bijkeuken, en tevens de schoorsteen. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van deze website vergelijk jij direct een aantal opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals o.a. Univé, BLG wonen of Reaal op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Apeldoorn, gemeente Apeldoorn, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Regionummer055 (+3155)
Bewoners 159025
Postcodegebied7300
BuurtenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-Amsterdam, opstalverzekering-Aalburg, polis-Voorschoten, verzekeringspakket-Strijen, Alphen-Chaam en woonhuisverzekering-Alphen aan den Rijn
opstalverzekering-apeldoorn

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Apeldoorn, maart 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door vandalisme, brand, schade door olie, rook en roet, diefstal. Niet vergeten: Deze verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de bezemkast. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals fietsen of schade aan kleding). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Apeldoorn? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Apeldoorn, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Apeldoorn. Als er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door wateroverlast, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom), dan dienen uiteraard de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Middels de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeraars als ING en Centraal Beheer variëren tussen de €9,75 en €11,5. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Verzekeruzelf.nl dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (7300) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je treft daarna de verkrijgbare verzekeraars op basis van de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Apeldoorn? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €5 en €14,25. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Apeldoorn? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Inboedel Basis of juist Lancyr Woonverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Apeldoorn.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Apeldoorn afsluiten? Vind de best beoordeelde of laagst geprijsde verzekeraar voor postcode 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • ANWB Woonpakket Plus
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen te nemen bij de identieke assuradeur. Wanneer we spreken van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, brand, inbraak en schroeien of smelten, wateroverlast, olie, rook en roet, een omgevallen boom. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, atoomkernreacties of vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Onderstaand bekijk je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, tuinhuisje, schuur, overkapping en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als bomen, struiken. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.

‘Onze nieuwbouwwoning goedkoop verzekerd

V. Martens, Apeldoorn (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente