Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Doetinchem

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Doetinchem – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning die ontstaan zijn door zaken als blikseminslag, vandalisme, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan een vaste vloer, maar ook de bijkeuken. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars als EAG Assuradeuren, Centraal Beheer of Interpolis op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Doetinchem, gemeente Doetinchem, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
(Net) nummer0314 (+31314)
Bewoners 56827
Postcodegebieden7000
WijkenDoetinchem
Plaatsen in de regioverzekering-Doesburg, opstalverzekering-Diemen, polis-Brunssum, verzekeringspakket-Bergen op Zoom, Deurne en woonhuisverzekering-Den Helder
opstalverzekering-doetinchem

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Doetinchem, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door diefstal, inbraak, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Let op: Deze polis dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de vaatwasser. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items als behang of een stukke televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Doetinchem? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Doetinchem, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Doetinchem. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, blikseminslag, brand of explosie, schroeien of smelten), dan behoren in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen zoals ING en/of Aegon schommelen tussen €9 tot €14,75. Vul hierboven eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: BLG wonen pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (7000) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: type woning, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft hierna de verkrijgbare verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Doetinchem? De gemiddelde polissen liggen tussen de €9,5 – €11,25. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Doetinchem? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Bovag Thuispakket (EUG) of juist Allsecur Compleet. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Doetinchem.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Doetinchem afsluiten? Ontdek de beste of goedkoopste polis voor postcode 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009.

Actuele woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Aegon Inboedel Basis
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 verzekeraar. In het geval van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer verzekeringen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn inbraak, brand, vandalisme, blikseminslag en schroeien of smelten, olie, rook en roet, een omgevallen boom, brand of explosie. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van overstromingen, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, bevroren leidingen, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop lees je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een ontploffing of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw schuur, overkapping, tuinhuisje, garage en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. tuinhuisjes. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Handig als je woont in wijken als: Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

W. Brouwer, Doetinchem (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente