Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Elburg

Door middel van een opstalverzekering in Elburg – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan onder andere brand, inbraak, aanrijding en aanvaring, diefstal. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de isolatie, of denk aan het leidingwerk. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via ons vergelijkscript vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. De Goudse, Allsecur of Independer op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Elburg, gemeente Elburg, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
(Net) nummer0525 (+31525)
Aantal inwoners 22929
Postcodegebied8080
BuurtenElburg
Naburige plaatsenverzekering-Eindhoven, opstalverzekering-Echt-Susteren, polis-Drechterland, verzekeringspakket-Coevorden, Eemnes en woonhuisverzekering-Ede
opstalverzekering-elburg

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Elburg, december 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, diefstal, wateroverlast, inbraak. Let op: Deze module sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de kozijnen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals foto/filmcamera of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Elburg? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Elburg, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Elburg. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet), dan dienen natuurlijk de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Middels de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van maatschappijen als NowGo of ABN AMRO zitten maandelijks tussen €7,5 tot €13,25. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: DAK pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (8080) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: soort woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt nu de beschikbare polissen op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Elburg? De doorsnee polissen variëren tussen de €8,25 en €14. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Elburg? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet en/of ZLM Opstalverzekering. Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Elburg.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Elburg afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of voordeligste verzekering voor regio 8080, 8081, 8082.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in december 2023

 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (EUG)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij één assuradeur. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal modules die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn wateroverlast, brand, diefstal, storm (vanaf windkracht 7) of blikseminslag, inbraak en diefstal, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, overstromingen, slecht onderhoud, aardbevingen of weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop ontdek je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. ontploffing of inbraak wordt meestal gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De tuinhuisje, schuur, garage, overkapping en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Elburg, Wijk 02, Doornspijk.

‘Mijn verzekering had ik binnen 10 minuten afgesloten

J. van den Brink, Elburg (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente