Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heumen

Middels een opstalverzekering in Heumen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan situaties als inbraak, diefstal, ontploffing, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de keuken, en tevens leidingen in huis. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van deze website vergelijk je direct alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende assuradeurs als bijv. Univé, Avéro Achmea of Interpolis op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Heumen, gemeente Heumen, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
(Regio) nummer024 (+3124)
Bewoners 16360
Postcodegebied6582
BuurtenHeumen
Naburige plaatsenverzekering-Hengelo, opstalverzekering-Heemskerk, polis-Haarlemmermeer, verzekeringspakket-Elburg, Hellendoorn en woonhuisverzekering-Heiloo
opstalverzekering-heumen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Heumen, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), brand. Niet vergeten: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de ramen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals schoenen of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Heumen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Heumen, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Heumen. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, schroeien of smelten, olie, rook en roet, vandalisme), dan dienen uiteraard de service en uitkeringen direct op gang te komen. Dankzij onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van partijen als Independer of Centraal Beheer liggen tussen de €6,25 tot €12,5. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Generali pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (6582) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: type huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt daarna de beste opstalverzekeringen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Heumen? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €5,5 tot €12,5. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Heumen? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als InShared Opstalverzekering en HEMA Opstalverzekering. Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Heumen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Heumen afsluiten? Check de best beoordeelde of laagst geprijsde aanbieder voor de buurt 6582.

Bekijk deze woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Opstalverzekering
 • Aegon Inboedel Basis
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij eenzelfde aanbieder. Bij schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan inbraak, vandalisme, diefstal, storm (vanaf windkracht 7) of blikseminslag, olie, rook en roet, brand of explosie, vandalisme. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna tref je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De tuinhuisje, schuur, garage, volière en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan schuurtjes. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Heumen, Overasselt.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

M. van den Velden, Heumen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente