Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Heerewaarden

Door middel van een opstalverzekering in Heerewaarden – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met zaken als storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, vandalisme, ontploffing. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de oven, of bijvoorbeeld het leidingwerk. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels onze vergelijker vergelijk jij direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire partijen als bijv. Delta Lloyd, ASR Verzekeringen of Interpolis op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Heerewaarden, gemeente Maasdriel, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regionummer0487 (+31487)
Aantal inwoners 24084
Postcodegebieden6624
WijkenKerkdriel
Plaatsen nabijverzekering-dreumel, opstalverzekering-hernen, polis-nederasselt, verzekering-mook, woonhuisverzekering-mook en leur
opstalverzekering-heerewaarden

Online woonhuisverzekering vergelijken in Heerewaarden, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet. Let op: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de riolering. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afzoals spiegels of een stukke televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Heerewaarden? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Heerewaarden, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Heerewaarden. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door brand of explosie, wateroverlast, vandalisme, blikseminslag), dan behoren zeker de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Via onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen zoals Lancyr of REAAL Verzekeringen liggen tussen de €6,5 en €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Allianz dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (6624) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: type woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt hierna de beste verzekeringen die rijmen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Heerewaarden? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,75 tot €13,25. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Heerewaarden? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Woonpakketverzekering Primair en FBTO Woonhuisverzekering. Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Heerewaarden.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Maasdriel afsluiten? Bekijk de meest populaire of laagst geprijsde aanbieder voor de buurt 6624.

Bekijk deze woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • ANWB Inboedelverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • ANWB Inboedelverzekering
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij eenzelfde partij. Indien de situatie zich voordoet van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld blikseminslag, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme en brand of explosie, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, blikseminslag. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De schuur, garage, volière, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

‘Aansprakelijkheid en inboedel in één polis, super!

D. van Vliet, Heerewaarden (maart 2023)