Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nijkerk

Via de opstalverzekering in Nijkerk (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schades m.b.t. de woning door toedoen van o.a. schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de schoorsteen, of denk aan geplante bomen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via onze vergelijker vergelijk je snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders als Univé, Bruns ten Brink of Klaverblad op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Nijkerk, gemeente Nijkerk, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Regionummer033 (+3133)
Bewoners 41199
Postcodegebied3860
BuurtenNijkerk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Nieuwkoop, opstalverzekering-Neder-Betuwe, polis-Mill en Sint Hubert, verzekeringspakket-Leusden, Neder-Betuwe en woonhuisverzekering-Mook en Middelaar
opstalverzekering-nijkerk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Nijkerk, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door inbraak, brand, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals een zwembad. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals bestek of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Nijkerk? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Nijkerk, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Nijkerk. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere olie, rook en roet, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, blikseminslag), dan behoren in het bijzonder de service en uitkeringen direct op gang te komen. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van aanbieders als Interpolis en SNS liggen tussen de €6 – €11,75. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook London Verzekeringen pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (3860) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: soort huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft nu de beschikbare verzekeraars die matchen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Nijkerk? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,5 – €14,25. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Nijkerk? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk) of juist Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Nijkerk.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Nijkerk afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of goedkoopste verzekeraar voor regio 3860, 3861, 3862, 3863.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen af te sluiten bij eenzelfde aanbieder. Wanneer we spreken van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer verzekeringen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als schade door olie, rook en roet, inbraak, diefstal, aanrijding en aanvaring en blikseminslag, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, overstromingen, atoomkernreacties of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, weersinvloeden, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. een inbraak of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt niet meegenomen door de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een garage, schuur, tuinhuisje, volière en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken.

‘Duidelijke prijzen en voorwaarden vergelijken

M. van de Berg, Nijkerk (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente