Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nijmegen

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Nijmegen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door aspecten als vandalisme, ontploffing, diefstal, brand. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Neem nou de bijkeuken, en tevens de vaatwasser. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijktool vergelijk jij eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders zoals o.a. Zelf, Bovag of Interpolis op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Nijmegen, gemeente Nijmegen, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
(Regio) nummer024 (+3124)
Bewoners 172064
Postcodegebied6500
BuurtschappenNijmegen-Centrum
Plaatsen in de buurtverzekering-Nijkerk, opstalverzekering-Nieuwegein, polis-Montferland, verzekeringspakket-Lochem, Nederweert en woonhuisverzekering-Neder-Betuwe
opstalverzekering-nijmegen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Nijmegen, december 2023

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door diefstal, blikseminslag, wateroverlast, schade door olie, rook en roet. Niet vergeten: Dit type verzekering sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de vloer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als servies/kristal of een defecte laptop). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Nijmegen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Nijmegen, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Nijmegen. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door schroeien of smelten, wateroverlast, blikseminslag, vandalisme), dan horen natuurlijk de dekking en de service goed geregeld te zijn. Middels ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies assuradeurs als InShared of Allianz schommelen tussen €9 en €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Nationale Nederlanden pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (6500) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft vervolgens de beste opstalverzekeringen die rijmen met jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Nijmegen? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €6,5 tot €14. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Nijmegen? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Aegon Opstal Allrisk of Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering. Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Nijmegen.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Nijmegen afsluiten? Stap over naar de beste of goedkoopste polis voor postcode 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Gelderland in december 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Generali Inboedelverzekering
 • ZLM Opstalverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij eenzelfde assuradeur. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn brand, blikseminslag, inbraak, schade door olie, rook en roet en vandalisme, wateroverlast, een omgevallen boom, inbraak en diefstal. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, overstromingen of vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hierna lees je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. storm of brand is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n overkapping, garage, schuur, tuinhuisje en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

G. van de Pol, Nijmegen (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente