Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lent

Via de opstalverzekering in Lent – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere ontploffing, vandalisme, diefstal, inbraak. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Neem nou de garage, en tevens de oven. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van deze website vergelijk je gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde maatschappijen zoals ZLM, Allianz of OHRA op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Lent, gemeente Nijmegen, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Regionummer024 (+3124)
Aantal inwoners 172064
Postcodes6663
BuurtschappenNijmegen-Centrum
Plaatsen in de regioverzekering-wamel, opstalverzekering-puiflijk, polis-winssen, verzekering-dreumel, woonhuisverzekering-dreumel en afferden
opstalverzekering-lent

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Lent, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, ontploffing, diefstal. Noemenswaardig: Deze polis sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de kozijnen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als servies/kristal of een defecte computer). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Lent? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Lent, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Lent. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (onder andere wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag), dan behoren uiteraard de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van bedrijven zoals FBTO en/of ABN AMRO zitten maandelijks tussen €6 tot €11,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Europeesche dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (6663) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft in de volgende stap de relevante verzekeraars die voldoen aan jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Lent? De doorsnee polissen zitten maandelijks tussen €6,75 – €13,25. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Lent? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Turien & Co Inboedelverzekering Prima en/of EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Lent.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Nijmegen afsluiten? Check de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor regio 6663.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • SNS Inboedel en opstal
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Bovag Thuispakket (EUG)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen te regelen bij één aanbieder. Bij schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer dekkingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring of inbraak en diefstal, olie, rook en roet, wateroverlast, blikseminslag. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Verderop vind je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een flinke storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n tuinhuisje, volière, schuur, overkapping en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord.

‘Alles losse verzekering samengevoegd in 1 pakket

H. Bosman, Lent (maart 2023)