Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gendringen

Met een opstalverzekering in Gendringen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als ontploffing, schade door olie, rook en roet, vandalisme, brand. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld geplante bomen, en ook de tegelvloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven als Huis In Eén Verzekeringen, Aegon of London Verzekeringen op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Gendringen, gemeente Oude IJsselstreek, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
(Regio) nummer0315 (+31315)
Aantal inwoners 39657
Postcodes7071
BuurtenUlft-Etten
Plaatsen in de buurtverzekering-ulft, opstalverzekering-heelweg, polis-wijnbergen, verzekering-kilder, woonhuisverzekering-kilder en westendorp
opstalverzekering-gendringen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Gendringen, december 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, ontploffing, diefstal. Niet vergeten: Deze verzekering regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de gevel. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals blender of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Gendringen? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Gendringen, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Gendringen. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door brand of explosie, blikseminslag, wateroverlast, een omgevallen boom), dan dienen met name de vervoegingen en klantenservice in orde te zijn. Middels de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van assuradeurs als Nationale Nederlanden en Reaal variëren tussen de €7,25 en €13,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Centraal Beheer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (7071) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft daarna de relevante polissen die rijmen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Gendringen? De gemiddelde polissen variëren tussen de €6,75 – €12,5. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor een woning in Gendringen? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Turien & Co Woonhuisverzekering Prima en nowGo Inboedelverzekering Bewust. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Gendringen.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Oude IJsselstreek afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor regio 7071, 7080, 7081.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Gelderland in december 2023

 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten te regelen bij de identieke aanbieder. Bij schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt combineren. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7) en een omgevallen boom, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, oorlogsgeweld, overstromingen, roekeloosheid en opzet of ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een schuur, tuinhuisje, volière, garage en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan bestratingen. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

Familie. van Loon, Gendringen (december 2023)