Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wageningen

Met een opstalverzekering in Wageningen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades aangaande een huis als gevolg van onder andere diefstal, ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan jouw kookplaat, of bijvoorbeeld de bijkeuken. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van deze website vergelijk jij moeiteloos vele opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals ZLM, Allianz of InShared op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Wageningen, gemeente Wageningen, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
(Net) nummer0317 (+31317)
Inwoners 37837
Postcodes6700
WijkenStedelijk
Plaatsen nabijverzekering-Waddinxveen, opstalverzekering-Voerendaal, polis-Roermond, verzekeringspakket-Peel en Maas, Vught en woonhuisverzekering-Voorst
opstalverzekering-wageningen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Wageningen, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Let op: Dit type verzekering sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de garage. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als babyfoon of een stukke televisie). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Wageningen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Wageningen, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Wageningen. Op het moment dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door vandalisme, blikseminslag, een omgevallen boom, brand of explosie), dan behoren met name de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Via onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van assuradeurs zoals HEMA en Avéro Achmea liggen tussen de €8,75 – €10,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Zelf pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (6700) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: soort woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de actuele opstalverzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Wageningen? De gemiddelde premies liggen tussen de €5,5 tot €11. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Wageningen? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als ZLM Gezinspakket en Unigarant Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Wageningen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Wageningen afsluiten? Check de meest populaire of de meest betaalbare aanbieder voor postcode 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709.

Bekijk deze woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • InShared Opstalverzekering
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • SNS Inboedel en opstal
 • Allsecur Uitgebreid
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. In het geval van schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal modules die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld schade door olie, rook en roet, wateroverlast, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7) of blikseminslag, brand of explosie, vandalisme, schroeien of smelten. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, roekeloosheid en opzet, overstromingen, constructie- of installatiefouten of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Verderop bekijk je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, schuur, garage, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Stedelijk gebied, Landelijk gebied.

‘Een woonverzekering voor al mijn zaken

B. van der Velde, Wageningen (maart 2023)