Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wijchen

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Wijchen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van o.a. aanrijding en aanvaring, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou leidingen in huis, of bijvoorbeeld de schutting. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels deze website vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Europeesche, Bruns ten Brink of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Wijchen, gemeente Wijchen, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Netnummer024 (+3124)
Inwoners 40814
Postcodes6600
BuurtenWijchen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Wierden, opstalverzekering-West Maas en Waal, polis-Waalre, verzekeringspakket-Roerdalen, Westerwolde en woonhuisverzekering-Westervoort
opstalverzekering-wijchen

Woonhuisverzekering vergelijken in Wijchen, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring, brand. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als het leidingwerk. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals verwarming of een gestolen laptop). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Wijchen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Wijchen, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Wijchen. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (onder andere wateroverlast, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, olie, rook en roet), dan horen natuurlijk de dekking en de service uitstekend te werken. Met behulp van ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies aanbieders zoals HEMA of Aegon liggen tussen de €7,25 tot €12,5. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Aegon polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (6600) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt daarna de actuele woonhuisverzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Wijchen? De doorsnee polissen liggen tussen de €5,25 – €10,25. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Wijchen? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk) en HEMA Woonverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Wijchen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Wijchen afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of voordeligste verzekeraar voor de buurt 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605.

Actuele woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Univé Woonpakket (AR)
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • ZLM Gezinspakket
 • Unigarant Opstalverzekering
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te nemen bij één maatschappij. Bij constatering van schades aan je huis, komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer vergoedingen die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld blikseminslag, schade door olie, rook en roet, ontploffing, aanrijding en aanvaring en een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, vandalisme, wateroverlast. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door atoomkernreacties, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een flinke storm of inbraak wordt meestal gedekt. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw overkapping, schuur, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

N. de Vos, Wijchen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente