Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Winterswijk Brinkheurne

Door middel van een opstalverzekering in Winterswijk Brinkheurne – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan aspecten als ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, brand. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld een badkamer, of bijvoorbeeld dakpannen. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via deze website vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van populaire bedrijven als Univé, ANWB of nowGo op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Winterswijk Brinkheurne, gemeente Winterswijk, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Regionummer0543 (+31543)
Aantal inwoners 28939
Postcodes7115
BuurtschappenStad
Plaatsen nabijverzekering-winterswijk-henxel, opstalverzekering-winterswijk-kotten, polis-winterswijk-meddo, verzekering-gendringen, woonhuisverzekering-gendringen en winterswijk-ratum
opstalverzekering-winterswijk-brinkheurne

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Winterswijk Brinkheurne, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere het leidingwerk. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals bed/matras of een defecte laptop). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Winterswijk Brinkheurne? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Winterswijk Brinkheurne, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Winterswijk Brinkheurne. Als er sprake is van schade aan de woning (onder andere schroeien of smelten, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies aanbieders als ING of Verzekeruzelf.nl variëren tussen de €5,5 en €12,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Lancyr polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (7115) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de beste verzekeraars die rijmen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Winterswijk Brinkheurne? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €5,75 en €10,75. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Winterswijk Brinkheurne? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als ANWB Woonpakket Plus en/of ANWB Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Winterswijk Brinkheurne.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Winterswijk afsluiten? Bekijk de beste of goedkoopste verzekering voor regio 7115.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • ZLM Gezinspakket
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij 1 maatschappij. Bij constatering van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-deal
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer dekkingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan storm (vanaf windkracht 7), diefstal, inbraak, blikseminslag of olie, rook en roet, brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder bekijk je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je overkapping, schuur, tuinhuisje, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele maatschappijen werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Stad, Land.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

O. de Bruyn, Winterswijk Brinkheurne (maart 2023)