Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zutphen

Middels een opstalverzekering in Zutphen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met zaken als ontploffing, brand, diefstal, vandalisme. Onder opstal verstaan we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de vloer, of bijvoorbeeld het kozijn. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met ons vergelijkscript vergelijk je gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van gevestigde assuradeurs zoals Verzekeruzelf.nl, Allsecur of Lancyr op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Zutphen, gemeente Zutphen, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
(Net) nummer0575 (+31575)
Aantal inwoners 46997
Postcodes7200
BuurtschappenCentrum
Plaatsen in de omgevingverzekering-Zundert, opstalverzekering-Zeewolde, polis-Wijdemeren, verzekeringspakket-Waterland, Zoetermeer en woonhuisverzekering-Zevenaar
opstalverzekering-zutphen

Woonhuisverzekering vergelijken in Zutphen, maart 2023

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Noemenswaardig: Dit type verzekering is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de ramen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis verzeker je de losse spullenzoals zonwering of een defecte TV). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Zutphen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Zutphen, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Zutphen. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (onder andere wateroverlast, brand of explosie, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Dankzij ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies partijen zoals OHRA of Allsecur zitten maandelijks tussen €7,25 – €11,75. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Aon Direct polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (7200) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet in de volgende stap de beste verzekeraars die rijmen met de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Zutphen? De modale polissen zitten maandelijks tussen €6,75 tot €14,5. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Zutphen? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk en Generali Woonhuisverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Zutphen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Zutphen afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of laagst geprijsde maatschappij voor postcodegebied 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233.

Veel gekozen woonverzekeringen in Gelderland in maart 2023

 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Inboedel
 • FBTO Woonpakket
 • FBTO Woonpakket
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Reaal GGP (adviseur)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij één verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer dekkingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), diefstal, vandalisme, inbraak en olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak en diefstal, schroeien of smelten. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder vind je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal of ladder door een ruit valt niet onder de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De volière, tuinhuisje, garage, schuur en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bestratingen. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld.

‘Prettig, alle verzekeraars in een overzicht

J. Meyer, Zutphen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente