Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Appingedam

Middels een opstalverzekering in Appingedam (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades gericht aan jouw woning door toedoen van bijvoorbeelddiefstal, ontploffing, vandalisme, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de schoorsteen, of denk aan de zonnepanelen . Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen als ZLM, Bruns ten Brink of Klaverblad op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Appingedam, gemeente Appingedam, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners 12001
Postcodegebied9900
BuurtenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Apeldoorn, opstalverzekering-Zuidplas, polis-Woudenberg, verzekeringspakket-Weesp, Ameland en woonhuisverzekering-Alphen-Chaam
opstalverzekering-appingedam

Online woonhuisverzekering vergelijken in Appingedam, september 2023

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door wateroverlast, schade door olie, rook en roet, diefstal, blikseminslag. Let op: Deze verzekering is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de gang. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als bed/matras of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Appingedam? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Appingedam, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Appingedam. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere blikseminslag, brand of explosie, schroeien of smelten, olie, rook en roet), dan horen natuurlijk de dekking en de service direct op gang te komen. Via ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies aanbieders als OHRA of Avéro Achmea liggen tussen de €5,5 en €14,5. Vul hierboven welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ASR Verzekeringen polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9900) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt vervolgens de beschikbare woonhuisverzekeringen die passen bij jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Appingedam? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €7 tot €14,5. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Appingedam? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals InShared Opstalverzekering of Reaal Inboedel (adviseur). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Appingedam.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Appingedam afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of voordeligste verzekering voor postcode 9900, 9901, 9902, 9903.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in september 2023

 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij eenzelfde aanbieder. Bij schade in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld brand, blikseminslag, vandalisme, aanrijding en aanvaring of inbraak en diefstal, vandalisme, schroeien of smelten, blikseminslag. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van overstromingen, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud of bevroren leidingen, grondwater in de woning, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Verderop tref je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een ontploffing of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Een volière, schuur, tuinhuisje, garage en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00.

‘Snel een betrouwbare verzekering gevonden

L. Gerritsen, Appingedam (september 2023)