Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Houwerzijl

Via de opstalverzekering in Houwerzijl – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door aspecten als ontploffing, diefstal, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de gang, of denk aan de oven. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels deze website vergelijk je moeiteloos vele opstalverzekeringen van professionele verzekeraars zoals SNS, Turien en Co of Lancyr op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Houwerzijl, gemeente De Marne, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
(Regio) nummer0595 (+31595)
Bewoners 10101
Postcodegebieden9973
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-ulrum, opstalverzekering-eenrum, polis-warfhuizen, verzekering-borgsweer, woonhuisverzekering-borgsweer en leens
opstalverzekering-houwerzijl

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Houwerzijl, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Belangrijk: Deze polis verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de heg. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals blender of een stukke televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Houwerzijl? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Houwerzijl, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Houwerzijl. Als er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door een omgevallen boom, blikseminslag, inbraak en diefstal, vandalisme), dan horen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van assuradeurs zoals Generali of Centraal Beheer schommelen tussen €7 – €11,75. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Zelf pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (9973) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: type huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt daarna de relevante woonhuisverzekeringen op basis van de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Houwerzijl? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €7,75 tot €13. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Houwerzijl? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid) en/of Reaal GGP (adviseur). Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Houwerzijl.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in De Marne afsluiten? Bekijk de beste of de meest betaalbare polis voor de buurt 9973.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij 1 partij. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere dekkingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, brand, wateroverlast, ontploffing en vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet, inbraak en diefstal. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, aardbevingen, overstromingen of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw tuinhuisje, garage, schuur, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03.

‘Handig, die verzekeringspakketten

U. van de Veen, Houwerzijl (maart 2023)