Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lauwersoog

Met een opstalverzekering in Lauwersoog – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw huis door toedoen van o.a. inbraak, vandalisme, blikseminslag, brand. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is leidingen in huis, maar ook de vaatwasser. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via ons vergelijkscript vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen zoals De Goudse, Bruns ten Brink of Interpolis op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Lauwersoog, gemeente De Marne, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
(Net) nummer0519 (+31519)
Bewoners 10101
Postcodegebieden9976
WijkenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-vierhuizen, opstalverzekering-ulrum, polis-eenrum, verzekering-rasquert, woonhuisverzekering-rasquert en westernieland
opstalverzekering-lauwersoog

Woonhuisverzekering vergelijken in Lauwersoog, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, inbraak, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de kozijnen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals mixer of schade aan kleding). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Lauwersoog? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Lauwersoog, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Lauwersoog. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan vandalisme, blikseminslag, olie, rook en roet, wateroverlast), dan dienen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van partijen zoals Lancyr of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €5 – €11. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Aegon polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (9976) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: soort woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt in de volgende stap de beste polissen die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Lauwersoog? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €5,25 en €13,75. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Lauwersoog? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering of juist Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Lauwersoog.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in De Marne afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor postcode 9976.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • SNS Inboedelverzekering
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij dezelfde maatschappij. Wanneer we spreken van schades rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal modules die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als brand, ontploffing, diefstal, vandalisme en inbraak en diefstal, vandalisme, olie, rook en roet, wateroverlast. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door overstromingen, slecht onderhoud, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand bekijk je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. een flinke storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De garage, volière, tuinhuisje, overkapping en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03.

‘Maximale zekerheid en goede dekking

Y. Bakker, Lauwersoog (maart 2023)