Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Usquert

Via de opstalverzekering in Usquert (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldaanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, brand, diefstal. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Neem nou de elektriciteit, maar ook een badkamer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je snel de meeste opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals SNS, BLG wonen of Independer op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Usquert, gemeente Eemsmond, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Regionummer0595 (+31595)
Bewoners 15815
Postcodes9988
BuurtenWijk
Naburige plaatsenverzekering-zijldijk, opstalverzekering-roodeschool, polis-oudeschip, verzekering-westernieland, woonhuisverzekering-westernieland en uithuizermeeden
opstalverzekering-usquert

Online woonhuisverzekering vergelijken in Usquert, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door brand, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak. Niet vergeten: Deze verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals de gevel. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als bed/matras of een kapotte computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Usquert? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Usquert, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Usquert. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door blikseminslag, wateroverlast, schroeien of smelten, brand of explosie), dan behoren met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De prijzen van maatschappijen zoals Lancyr of Aegon zitten maandelijks tussen €7,5 tot €12,5. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: DAK polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (9988) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: kenmerken woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte, aantal kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Usquert? De gemiddelde polissen liggen tussen de €6,5 tot €12,25. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Usquert? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid) of juist Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Usquert.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Eemsmond afsluiten? Bekijk de beste of laagst geprijsde verzekeraar voor postcodegebied 9988.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen te nemen bij dezelfde verzekeraar. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer zekerheden die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, blikseminslag, ontploffing, brand en wateroverlast, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, olie, rook en roet. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, aardbevingen of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Onderstaand lees je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een schuur, volière, garage, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04.

‘Mijn inboedel goed verzekerd, dat is belangrijk

S. Driessen, Usquert (maart 2023)