Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Harkstede

Door middel van een opstalverzekering in Harkstede – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan aspecten als brand, ontploffing, diefstal, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de garage, of bijvoorbeeld een tuinhek. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels onze vergelijktool vergelijk je eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals bijv. Zelf, Bovag of London Verzekeringen op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Harkstede, gemeente Groningen, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
(Regio) nummer050 (+3150)
Inwoners 200952
Postcodegebied9614
BuurtenCentrum
Naburige plaatsenverzekering-meerstad, opstalverzekering-westerbroek, polis-kiel-windeweer, verzekering-veelerveen, woonhuisverzekering-veelerveen en foxhol
opstalverzekering-harkstede

Online woonhuisverzekering vergelijken in Harkstede, januari 2020

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door ontploffing, wateroverlast, blikseminslag, diefstal. Niet vergeten: Dit type verzekering verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan vaste muren. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenals radio of schade aan muziekinstrumenten). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Harkstede? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Harkstede, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Harkstede. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, vandalisme, olie, rook en roet), dan behoren natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van maatschappijen als Nationale Nederlanden en/of Unigarant zitten maandelijks tussen €5,75 tot €12. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nederlanden van Nu januari 2020.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (9614) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent daarna de actuele opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Harkstede? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,25 tot €11,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor huizen in Harkstede? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk) of juist Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Harkstede.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Groningen afsluiten? Check de beste of de meest betaalbare aanbieder voor postcode 9614.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in januari 2020

 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • SNS Inboedelverzekering
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij eenzelfde verzekeraar. Bij schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld diefstal, aanrijding en aanvaring, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7) en schroeien of smelten, inbraak en diefstal, blikseminslag, brand of explosie. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Verderop bekijk je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een flinke storm of inbraak wordt meestal gedekt. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n garage, tuinhuisje, schuur, volière en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.

‘Mijn woning in goede handen

S. van Beek, Harkstede (januari 2020)